Workshop wilgentenen vlechten Verdeliet Jac de Cock

Een dame uit Zuid-Oost Beemster (gelegen in Noord-Holland) vroeg aan Jac de Cock, vrijwillige medewerker bij Wereldtuin Verdeliet, voor een workshop Creatief vlechten met wilgentenen bij Wereldtuin Verdeliet. Jac de Cock heeft veel ervaring met het vlechten van wilgentenen en is hiermee geregeld in de lokale en landelijk media gekomen. 

Het is vakantie in Noord-Nederland en een eindje rijden is dan ook te doen met het mooie weer dat er toen was. Deze dame en vier tieners kwamen graag naar Wereldtuin Verdeliet in Cuijk toe om verschillende vlechtwerken te maken. 
Bij aankomst kregen zij eerst een rondleiding door de groente-, bloemen- en kruidentuin van Verdeliet. Daarbij werden ook de bijenstand, de speeltuin, de winkel, het atelier, de ontmoetingsruimte en de keuken niet overgeslagen. 

Door het zonnige weer, kon de workshop gehouden worden in de kas die door toedoen van de zon aangenaam werd verwarmd. In de kas is volop ruimte om met de lange wilgentenen te vlechten. Naast een rondleiding bij Verdeliet waar altijd een hoop over te delen is, mag het verhaal over de betekenis van de wilg voor de natuur en de mens, al sinds 7500 jaar, niet ontbreken en werd dit verhaal aandachtig gevolgd. 

Vervolgens gingen ze aan de slag met hun eigen vlechtwerk, nadat ze een keuze maakte uit de voorbeelden. Enthousiast werd er gevlochten en met veel voldoening werd uiteindelijk aan het einde van de middag begonnen aan de terugreis naar Noord-Holland. 

Een TOP middag voor een leuke groep 

Groetjes Jac

Ook geintereseerd in een workshop (op maat) bij Wereldtuin Verdeliet?

Verdeliet is een bijzondere ontmoetingsplaats waar de vrijwillige medewerkers met veel plezier samenwerken, hun talenten inzetten en zich (verder) kunnen ontwikkelen. Dit doen wij door onze kennis en ervaring(en) met elkaar te delen. Het motto van Verdeliet is dan ook: Doen, Delen en Beleven
Maar al te graag delen wij onze kennis en ervaring ook graag met jou. Heb je interesse in een workshop (op maat) bij Verdeliet? Vraag naar de mogelijkheden en stuur daarbij ook jouw (eventuele) wens in een e-mail naar info@verdeliet.nl  

Geef je zelf workshops en ben je op zoek naar een mooie locatie om deze te kunnen geven?
Verdeliet verhuurt haar kas, ontmoetingsruimte, keuken en atelier. Voor meer informatie of vragen, mail naar verhuur@verdeliet.nl