Inkijk tuin Verdeliet en logo
Na een lange zomer zijn we vervolgens de herfst ingerold en sinds vandaag is de officiele winter van start gegaan. In de winter heeft Verdeliet altijd een periode waarin haar deuren gesloten zijn. De wintersluiting van Verdeliet is van 19 december 2022 tot en met 22 januari 2023. 


De dagen verkorten, het weer is meer onvoorspelbaar. De bomen laten hun bladeren los, zich voorbereidend op een periode van rust. Het moestuinseizoen loopt op z'n eind, ook bij Verdeliet. Er werden de laatste weken dat Verdeliet nog open was, nog wat late groenten geoogst. Waarnaast de vrijwillige medewerkers ook bezig waren om de tuin winterklaar te maken. 
Tevens een periode waarin er tijd is voor terugkijken: Wat heeft het seizoen ons gebracht? Wat hebben we geleerd? 

Tegelijkertijd wordt er ook vooruitgeblikt. Het tuinplan 2023 wordt gemaakt, onderhoud van tuingereedschap, bijenkasten en andere klussen worden uitgevoerd. Onze tuinman Christ Tielemans is gestart met het geven van de cursus ecologisch tuinieren. Kennis en vaardigheden over Verdeliets' werkwijze wordt hiermee vergroot. Zodat vragen van bezoekers die een wandeling door de tuin maken en een praatje aanknopen met medewerkers op het bed straks beter beantwoord kunnen worden. 

Volgend jaar is een bijzonder jaar voor Verdeliet! We bestaan dan 10 jaar en dat gaan we vieren. De organisatie van een voor iedereen toegankelijk feestweekend op 20 en 21 mei is in volle gang. We hopen je tegen die tijd te verwelkomen bij feestelijke en interactieve workshops. Ons motto is niet voor niets Doen, Delen en Beleven!