NLdoet Oranje Fonds Wereldtuin Verdeliet

Wat hebben we zaterdag 11 maart een mooie dag gehad met mooie mensen tijdens NLdoet bij Verdeliet. Een groep mensen die elkaar soms wel kennen, soms niet. En toch, binnen de korste keren is er al volop gespreksstof. Naast de gespreksstof gaan ook de handjes al snel wapperen. Iedereen is blij met het mooie weer en gaat vol energie aan de slag. En die positieve en fijne energie blijft hangen de gehele dag. 

Aart en Henk moesten flink aan de bak om die snelle werkers bij te houden, bij het aan te leggen labyrint. Wat hebben jullie met elkaar daar een gigantische klus geklaard. Met dank aan de voorbereidingen. De Verdelieters zullen verbaasd zijn komende week als ze het labyrint gaan bewonderen. 

De werkers aan het insectenhotel zijn stevig aan de slag gegaan en hebben het grootste gedeelte voor elkaar gekregen, zoals Pierre had beloofd bij de Valuwe TV. Hij zei dat aan het einde van de dag het insectenhotel af was. Bijna, maar ik heb begrepen dat er van de week nog aan wordt gewerkt met vrijwilligers uit die groep. Dit is een mooie familieklus geworden waar later op de dag andere handjes ook nog kwamen helpen. 

En dan de dames in de kas. Wat een plezier hebben zij gehad met Fred en Viola, onze nieuwe Verdeliet vogelverschrikkers. Een mooi setje was het resultaat aan het einde van de dag. Hopelijk lelijk genoeg om de vogels bij het fruit weg te houden. Ik twijfel want ze waren samen erg aantrekkelijk. Heerlijk dames om jullie zo in de weer te zien met zoveel plezier. Ik begreep van Rob dat hij ook van jullieheeft genoten. Hij komt in ieder geval terug. 

En dan kwam ik in het atelier. De rust viel over me heen. Daar was een relaxte werksfeer, pffff wat lekker om daar even te verblijven. Hard werkende naaisters die mooie pannenlappen en boekenleggers hebben gemaakt. En....Ingrid heeft de naaimachine uitgelegd. We kunnen nu genieten met elkaar van deze machine. Corry zal de kennis hierover gaan verspreiden in de groepen. Zelf mensen die nog nooit achter de naaimachine hadden gezeten zaten prachtige exemplaren te maken met heel veel plezier en tevredenheid. 

De poeziewand is weer klaar en ook alweer gebruikt. We kunnen weer gaan zitten en onze gevoelens gaan verwoorden op die mooie wand midden in de tuin. 

Als er klusjes klaar waren, dan werd er in de tuin weer iets opgepakt. De platte bakken zijn klaar voor het inzaaien. De mest verspreid. Hemmie, Geert en Christ heb ik door de tuin zien vliegen alsof er te weinig tijd was. 

Wat zouden we deze dag hebben kunnen doen zonder de geweldige catering. Mirjam en Wilmy zijn de hele dag super bezig geweest om iedere pauze weer een uitnodigend rustmoment te creëren met goede verzorging voor de inwendige mens.  De soep gemaakt door Lodewijk vond een gretige aftrek. Iedereen zat te smikkelen en te keuvelen in de pauzes. En verschillende dames hebben de heerlijke quiches en taarten gebakken waar wij van hebben mogen genieten. 

Tijdens de lunch hebben we het zeer professioneel gemaakte bankje van Peter en Peter onthuld. Met het idee van Dirk is dat, na vele jaren wachten, tot stand gekomen. En ik kan jullie verklappen dat dit een sociaal bankje gaat worden waar mensen met elkaar vele uurtjes gaan doorbrengen. Het zit voortreffelijk. Een echte blikvanger in onze tuin. 

In de ochtend kregen we nog vrijwilligers en lunch aangeboden uit Haps van de Roteryclub. Zij waren eerder klaar in de kerk met hun klus voor NLdoet en hebben toen de lunch bij Verdeliet afgegeven. Ook dank aan hen daarvoor.

Het ziet er allemaal weer tof uit. En wat belangrijker is. Dat is allemaal gedaan in harmonie, in een sfeer van verbondenheid. Samen hebben we weer een dag gehad van DOEN, DELEN en BELEVEN.

Beste Bart, Anita, Liebbe, Corry, Mirjam, Peter, Maria, Wilmy, Stan, Malu, Ria, Wilma, Wim, Nico, Mieke, Geert, Emina, Christ, Lodewijk, Pierre, Aart, Miriam, Truus, Arnold, Ingrid, Rob, Henk, Els, Yvonne, Geert, Kees, Hemmie, Ans, Elly, Brenda, Laura en zus en moeder van Malu; héél hartelijk bedankt voor deze fantastische dag! Voor jullie inzet en gedrevenheid. Voor jullie bijdrage aan ons mooie Verdeliet!

Groene groeten,

Liesette
Coördinator Verdeliet