foto nieuwsbericht 29-9-2021.jpg
Nu de herfst op de loer ligt, scheen vandaag weer het zonnetje door een mooie activiteit van de Voedselapotheek bij Verdeliet.

In de ochtend was het een drukte van jewelste met de voorbereidingen van heerlijke gezonde lunchgerechten uit onze eigen tuin. Gerechten welke werden aangeboden door de Voedselapotheek voor de rondleiders en gastvrouwen van Verdeliet. De enorme smaakexplosie zorgde voor op en top gezelligheid en verbinding. De samenwerking tussen het Voedselapotheek en Verdeliet is begonnen in 2019. Voor meer informatie verwijzen wij naar https://www.verdeliet.nl/
en http://www.voedselapotheek.nl/

Wandel je gezond bij Wereldtuin Verdeliet

Vanaf 16 juni staan er verschillende bordjes in Wereldtuin Verdeliet. Ze vormen drie verschillende wandelingen langs gewassen die een positieve werking hebben op je weerstand, energie en ontspanning. De bordjes wijzen de weg en geven informatie. Wil je meer weten over hoe gezond eten je kan helpen om je goed te voelen? Kom dan wandelen!

Naast voeding speelt natuurlijk ook ontspanning, slaap en beweging een belangrijke rol voor jouw gezondheid. Met een wandeling in Verdeliet ben je dus al een eind op weg: je beweegt, je ontspant door de buitenlucht en de natuur én je gaat straks heerlijk eten met de ingrediënten uit de tuin.

Deze wandelingen zijn een initiatief van Stichting Het Eetschap en de Voedselapotheek. Samen met vrijwilligers van Wereldtuin Verdeliet worden de wandelingen mogelijk gemaakt.

Leefstijl op recept

Onze wens is dat ook de huisarts, fysiotherapeut of diëtiste hun cliënten doorverwijzen naar de wandelingen in de tuin om zo eenvoudig en laagdrempelig te werken aan een gezonde leefstijl.

Ben jij een zorgprofessional in Cuijk en omstreken en wil je met ons samenwerken? Neem dan contact op