Herinrichting atelier Verdeliet door donatie Tina en Assur

Wat is Verdeliet gelukkig! Tina en Assur, de eigenaren van het ‘oude’ Via Cannella, hebben Verdeliet met het doneren van onder meer een prachtige kastenwand dat zetje gegeven dat nodig was om een langverwachte wens in vervulling te laten gaan, het atelier herinrichten. In de afgelopen weken hebben een aantal medewerkers de ruimte dan ook flink onder handen genomen. Wat was er in de loop van de jaren veel verzameld!

De schappen van het Atelier lagen kriskras vol met allerlei grote en kleine lappen stof en fournituren. Wij zijn zeker altijd dankbaar als mensen stoffen doneren. We maken daar bijvoorbeeld vlaggenlijnen van, leuke tassen, slabbetjes, telefoon- en tablethoezen. We gebruiken ze ook om onze potjes zelfgemaakte honing of chutney een fleurige uitstraling te geven.Voldoende goede opbergruimte ontbrak echter in het atelier, waardoor het steeds lastiger werd om er fijn te kunnen werken. Met de prachtige, nieuwe kastenwand konden medewerkers in de afgelopen weken orde aanbrengen in de chaos. En dat gaf heel veel voldoening. Vooral ook omdat deze ruimte wordt gebruikt voor meerdere activiteiten. Er wordt namelijk niet alleen achter de naaimachines gewerkt, er worden bijvoorbeeld ook allerlei kaarsen gemaakt maar ook labels gebrand. Het zijn deze kruisbestuivingen die leiden tot creativiteit en nieuwe ideeën voor producten voor in de winkel. Het Atelier 2.0 is dan ook op en top een ruimte geworden waar Verdeliets kernwaarden samenkomen (Ontmoeten, Doen, Delen en Beleven).

En naast het kastenwand geschenk (zie de foto hierboven), waar we al heel blij mee waren, kregen we als Verdeliet ook nog een uitbreiding van onze keukeninventaris. Dat is met het oog op de verhuur van onze ruimtes, maar ook bij het verzorgen van workshops, meer dan welkom. Naast dat er meer keukengerei is voor etentjes en de (kook)workshops is het opgeruimde atelier nu ook verhuurbaar. Een toevoeging aan de ontmoetingsruimte, keuken en kas.

Om Tina en Assur te bedanken voor hun gulle gebaar heeft de woensdaggroep een uniek cadeaupakket samengesteld van onze eigen producten. Het pakket is ondertussen persoonlijk overhandigd aan Tina. Wij hopen dat Tina en Assur kunnen gaan genieten van hun welverdiende pensioen en wensen tegelijkertijd Zora en Kim veel succes en plezier met Via Cannella Conceptstore.