Cultuur aan de Maas 2023 kraam met bezoekers

Het is traditie dat Verdeliet zich tijdens de festiviteit Cultuur aan de Maas via haar bestuursleden presenteert in een kraam. Zo ook op de zonovergoten zondag 3 september 2023 in het centrum van Cuijk. 

Rond 11.00 uur komt Stan, de voorzitter van Verdeliet, met een auto vol spullen aan om de kale kraam een Verdelietuitstraling te geven. Onder andere met een vaas met plukbloemen, een kistje vol met mooie groenten uit de tuin, potjes honing, bramenjam, zoetzure courgette en de in ons atelier gemaakte stoffen slingers. In het centrum van Cuijk wordt niet alleen de kraam van Verdeliet opgetuigd, vele andere verenigingen uit het Land van Cuijk zijn aan hun voorbereidingen voor de culturele dag begonnen. 

Met z’n drieën (Stan. Liebbe, penningsmeester en Wilmy secretaris van Verdeliet), tuigen ze de kraam op. De banner wordt aan de voorkant met klemmen vastgezet. een groot herkenbaar logo van Verdeliet wordt aan de achterkant bevestigd. De Verdelietfolders worden neergelegd, alsook een A4'tje met daarop de vacatures die openstaan bij Verdeliet. 

Naast onze kraam gebeurt niets en blijven we voorlopig nog even buurloos, maar daarnaast staat de kraam van het klooster uit Sint Agatha. Ook zij zijn aan het opbouwen. Na goedkeuring van de drie bestuursleden van Verdeliet over de ingerichte kraam gaat Stan even op pad om een lekker bakkie koffie te halen bij de Taurus en als versnapering heeft Wilmy een zak krentenbollen meegenomen, die goed van pas komen.

Het is inmiddels twaalf uur en naast ons komt er ook beweging in het inrichten van de kraam, onze buren van de zondag zijn ook gearriveerd. De kraam naast ons wordt bemant door Cuijkse IVN De Groene Overlaat.  
Ondanks dat de zon al volop schijnt en de temperatuur aangenaam is, is het dan nog heel stilletjes in het centrum van Cuijk. Pas om een uur of twee komen de loop en de sfeer er goed in. Liebbe vertrekt even om met zijn koor te gaan zingen, wat plaatsvindt in de tuin van de Kansas. 

Er zijn veel mensen die bekend zijn met Verdeliet, die onze kraam bezoeken. Een goed teken dus, waar wij bij Verdeliet heel blij mee zijn. Er zijn echter ook wijkgenoten die nog nooit binnen de poort van Verdeliet zijn geweest, wij nodigen hen en jou dan natuurlijk ook van harte uit om dat toch eens te doen. Het is de moeite waard horen we terug van de bezoekers van Cultuur aan de Maas die stoppen bij onze kraam, want mensen die Verdeliet wel kennen merken op dat het een mooie "club" is met een mooie tuin. 

Later in de middag komen ook de coordinatoren van Verdeliet Renske en Sjoerd even langs, naast vrijwillige medewerker Peter die nog wat mooie foto's vastlegd van onze kraam in het zonovergoten centrum van Cuijk. Ook Ans, verantwoordelijk voor hr bij Verdeliet, bracht nog wat aan informatie om toekomstige vrijwillige medewekers te werven. De sfeer is opperbest, zowel bij de bezoekers als bij de medewerkers van Verdeliet. 

Mensen komen langs en we spreken ze aan. Er wordt honing, jam en zoetzuur verkocht en aan de mensen wordt gevraagd of ze de wekelijkse winkelaanbieding per mail willen ontvangen. Wat als mooi resultaat had dat we zes klanten erbij hebben kunnen noteren. Wil jij ook graag onze wekelijkse mail ontvangen met de producten die wij een week lang uit onze moestuin verkopen? Mail dan even naar info@verdeliet.nl, dat jij het graag wilt ontvangen en wij nemen jou ook mee in onze wekelijkse mailing. 

Op de vacatures reageren mensen vooral met: 'Ik heb zelf een grote (moes)tuin en werk genoeg daarin.' Samen kunnen we beamen dat het houden van een moestuin een hoop werk vergt, maar wel heerlijk is. Echter, een kijkje komen nemen bij Verdeliet kan natuurlijk altijd. Onze koffie staat klaar en iedereen is meer dan welkom om een bakkie bij ons te komen drinken. 

Een mevrouw informeerde wat de mogelijkheden bij Verdeliet zijn voor grotere groepen. We hebben haar gegevens genoteerd zodat we haar via onze verhuurmedewerker Elly kunnen informeren.

En zo gaat de klok naar vijf uur toe en ruimen Stan en Wilmy, tevreden over de dag en het aantal bezoekers, de kraam weer op zodat we met de voetjes omhoog thuis nog even in het zonnetje kunnen zitten. 

Volgend jaar weer!
Zien wij jou dan ook (weer)?