NLdoet 2024 Verdeliet Oranje Fonds vrijwilligers

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zetten mensen in heel Nederland voor de 20e keer zich vrijwillig in voor NLdoet. Voor sociale initiatieven dé ultieme gelegenheid om te laten zien hoe vrijwilligerswerk ertoe doet. In deze dagen zijn er meer dan 6.900 activiteiten bij organisasties georganiseerd, die weten hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Het geeft zo'n gevoel van samenhorigheid dat overal in het land mensen de handen uit de mouwen steken. Het Oranje Fonds hoopt dat NLdoet mensen inspireert om vrijwilliger te worden, want samen maken zij het verschil. Ook Verdeliet deed op zaterdag 16 maart mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland, onze coördinator Renske neemt je graag mee naar deze heerlijke, gezellige en zonnige dag:

Wauw, wat een resultaat na 1 dag met maar liefst 44 mensen met de handen uit de mouwen! NLdoet ’24 bij Wereldtuin Verdeliet is op en top geslaagd!

De ‘klus-leiders’ begonnen de dag met hun uitleggende praatjes om mensen te enthousiasmeren voor hun klus van de dag. “Wil je de hele dag werken op de plek met het mooiste uitzicht over de tuin? Dan is dit de uitgelezen kans, want we mogen werken aan het nieuwe overdekte terras!” … Maar ho, wacht, zei toen de ander: “Weet je wat pas echt de mooiste plek is om te zijn? Het labyrint! En dat gaan we nog meer tot zijn recht laten komen!” En zo ging het nog even door! Ze hebben het waargemaakt. U kunt het zelf komen bewonderen.

Klussen:​
~ voorbereidingen bouwen nieuw fietsenhok
~ platte bak afbreken en verplaatsen
~ asperges planten
~ stoep verleggen voor terras, druivenrek verplaatsen
~ zaadpapier scheppen
~ taxushaag plaatsen
~ schutting voor de bijen maken, insectenhotel afmaken
~ afval naar de stort brengen
~ tuinmeubelen, tegelvloer schoonmaken

Onze tuin is letterlijk en figuurlijk weer mooier geworden. Zomaar een zin die ik opving: “Ik verwonder me dat er zoveel mensen, zomaar zo hard willen werken voor anderen. Mijn vertrouwen in de mens stijgt!” Het was ook zo, waar je ook liep, er waren op alle plekken mensen aan het werk. Blije mensen, die heerlijk met elkaar kletsten, creëerden, bouwden.  Samen genoten we ook van een Syrische lunch die was gemaakt door één van onze vaste vrijwilligers met zijn vrouw. Een andere vrijwilligster bakte taarten voor ons, er was echt voor ieder wat wils. 

Graag delen we vanaf april weer zes dagen per week de prachtige (vernieuwde) plekjes. Voor een gratis kop koffie of thee. een rondleiding, zomaar een wandelingetje, een vergadering of workshop of een bezoek aan ons winkeltje met zelfgemaakte cadeautjes en vers geoogste producten! Welkom bij Wereldtuin Verdeliet! 

Dank voor al die lieve, fijne hulp! 

WijkTV de Valuwe

Er werd ook een bezoek gebracht tijdens NLdoet door WijkTV de Valuwe, zij hebben een mooie rapportage gemaakt van deze dag en deze hier is hier te bekijken: NLdoet 2024 door WijkTV de Valuwe op youtube