Warmetruiendag 2023 Verdeliet klimaat

Elk jaar gaan we in februari energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland, namelijk met Warmetruiendag! Vandaag op 10 februari wordt Warmetruiendag alweer voor de 17e keer gevierd, doe jij met ons mee vandaag? 

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar energie en C02 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we gezamenlijk 6,3 miljoen kilo C02. En wist je dat we dan allemaal samen op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen? Kortom: samen hebben we zeker impact. En dat is waar we met Warmetruiendag voor gaan! Elk jaar melden weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag, onder het motto 'Verwarm jezelf, niet de wereld'. 

Verwarm jezelf, niet de wereld

Het vrolijke symbool van energiebesparing, namelijk de (lekkere) warme trui zal steeds belangrijker worden. En geef toe, waarschijnlijk ben jij ook al meer gewend geraakt aan het minder hoog zetten van de verwarming thuis? De warme trui is het symbool voor deze klimaatactie, omdat de trui staat voor wat iedereen zelf kan doen: thermostaat omlaag, warme kleding aan. 

Door heel Nederland doen schoelen, mensen thuis, overheden en bedrijven massaal mee. Iedereen doet vanuit hun eigen maatschappelijke missie mee om anderen te inspireren. Wil je meer lezen hierover? Of jezelf voor volgend jaar aanmelden? Dat kan, meer informatie is te vinden op warmetruiendag.nl