Wereld Alzheimer Dag 2023

Wereld Alzheimer Dag is een dag om extra aandacht te besteden aan dementie en de impact daarvan. Om samen te genieten én om meer bekendheid te geven aan dementie, worden er ieder jaar talloze activiteiten georganiseerd door de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland

Het thema van dit jaar, "Samen aan tafel", benadrukt het belang van sociale verbinding en waardevolle momenten. Als je dementie hebt, of zorgt voor iemand met dementie, is het belangrijk om mee te blijven doen. Een gezamenlijke activiteit of een uitje is echter niet altijd vanzelfsprekend. De vrijwilligers van Alzheimer Nederland zetten zich in om leuke en toegankelijke activiteiten te organiseren voor mensen met dementie en mantelzorgers. 

Op donderdag 21 september verzorgen leerlingen van Merletcollege Cuijk, Mill en Grave en Metameer Boxmeer en Sint Anthonis een lunch voor mensen met dementie en hun mantelzorger op hun eigen schoollocaties. Verdeliet heeft het verzoek gekregen of wij deze dag willen sponseren. Uiteraard draagt Verdeliet haar steentje bij voor Wereld Alzheimer Dag, hier hoefden wij geen moment over na te denken. Ons motto luidt, zowel in als buiten onze tuin, 'Doen, Delen en Beleven' wat ook benadrukt wordt door Alzheimer Nederland dat het zo belangrijk is voor mensen met dementie om in verbinding te blijven. Zo heeft Verdeliet een kistje met heerlijke, ecologische groenten beschikbaar gesteld. En mooie bloemen uit de pluktuin om op de tafel te zetten bij de lunch. 

In november zal het Koning Willem 1 College in Cuijk een diner verzorgen speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorger.

In de week rondom Wereld Alzheimer Dag worden ook poppenkastvoorstellingen georganiseerd in de bibliotheken in het Land van Cuijk.

  • 21 september, 15.00 uur in de Bibliotheek Grave
  • 23 september, 15.00 uur in de Bibliotheek Boxmeer
  • 25 september, 15.00 uur in de Bibliotheek Sint Anthonis
  • 28 september, 15.00 uur in de Bibliotheek Mill
  • 30 september, 10.00 uur in de Bibliotheek Gennep

Wilt u meer weten over de Wereld Alzheimer Dag of over doneren voor een betere toekomst voor mensen met dementie? kijk dan op www.alzheimer-nederland.nl of stuur een email naar landvancuijk@alzheimervrijwilligers.nl