geen

Met optredens van Ruud Broekhuizen en Saskia van Leendert

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 24 oktober treden Saskia van Leendert en Ruud Broekhuizen op in de kas van de tuin. De presentatie is in handen van Monica Boschman. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Restwarmte en Lege plekken

Ruud Broekhuizen (1967) is journalist, tekstschrijver en dichter. Als programmamaker bij KRO-NCRV schreef hij o.a. hoorspelen en een jeugdsoap. Tussen maart 2014 en medio 2016 was hij Stadsdichter van Gouda. Na zijn stadsdichterschap verscheen zijn bundel De Tweede Adem. Begin 2020 presenteerde hij de bundel een Lege plek. Een gegeven dat hij uitwerkte tot een theatervoorstelling over lege plekken in het leven. In de kas luisteren we naar gedichten en verhalen over dit universele thema.

Saskia van Leendert (1972) is dichter, therapeut en mindfulness trainer. Ze las haar gedichten voor op diverse podia zoals Onbederf’lijk Vers en ze stond in de finale van het NK Poetry Slam. Na Hoe zij mij leest (2009) en Een doodgewone donderdag (2012) is Restwarmte (2021) haar derde poëziebundel. In de kas draagt Saskia vooral voor uit deze nieuwe bundel waarin ze onderzoekt “wat ons maakt tot wie we zijn. Zijn we niets meer dan een gelukkig toeval of worden we geboren als mogelijkheid? Zijn we in staat los te breken van de sporen die we meedragen? Hoe ga je om met je kwetsbaarheid in een veranderende wereld waarin je toekomst zoekt?”

Het trio dat op 24 oktober de muziek verzorgt, bestaat uit Philip Schuddeboom (viool), Ruud Zwart (gitaar) en Nico Swart (contrabas). 

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met 19 oktober a.s. via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk (parkeren achter Verdeliet, via de Wolweversgaarde).