Poetisch ontbijt muziek Verdeliet Cuijk Kas gedichten

Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondagochtend 8 oktober treden vier dichters op in de kas van de tuin. Vier stemmen, vier stijlen én live muziek. Het programma deze zondag ochtend is van 09.30 tot 11.30 uur. 

De kracht van woorden

De dichters die optreden zijn Monica Boschman, Saskia van Leendert, Hans Rothuizen en August Tholen. Samen vormen zij een dichtersgroep die elke maand samenkomt om vers werk te bespreken. Elke dichter draagt een blokje eigen werk voor, daarnaast gaan de dichters met elkaar en het publiek in gesprek over de kracht van woorden en het ontstaan van poëzie. Om de woorden te laten landen, is er live muziek. In de pauze en na afloop is het mogelijk de tuin te bekijken. Kortom, een ochtend vol verbeelding en verwondering. 

Vier dichters, vier stemmen

De vier dichters hebben ruimschoots hun sporen verdiend in het poëzielandschap. Van Monica Boschman verscheen deze zomer haar derde bundel Vindersloon. Ze was o.a. regiodichter en kwartaaldichter en verzorgt schrijfcursussen en retraites.
De kern vangen in woorden, is de missie van Monica Boschman. Eerder dit jaar verschenen van haar hand de bundel ‘Vindersloon’ en de roman ‘Zolderdagen’. Haar gedichten zijn ook te lezen in eerdere bundels, tijdschriften, bloemlezingen en op servies en muren. Haar eigen schrijfwerk gaat naadloos over in het uitdragen van ervaring, kennis en kijkwijzen. In poëziecursussen en schrijfretraites inspireert Monica anderen om te schrijven wat geschreven wil. Voor meer informatie zie www.monicaboschman.nl 

Saskia van Leendert onderzoekt middels de poëzie haar plek in de wereld, stelt zichzelf de vraag wat ons mensen maakt tot wie we zijn. Zijn we niets meer dan een gelukkig toeval of worden we geboren als een mogelijkheid?  Ze is aangesloten bij de klimaatdichters en publiceerde dit jaar haar vierde poëziebundel: ‘Het oog dat vangt’. 
Saskia las haar gedichten voor op festivals, in boekhandels, op radio 1 en in 2010 stond ze in de finale van de NK Poetry slam. Voor haar gedichten ontving zij diverse prijzen en eervolle vermeldingen, onder andere de Plantage Poëzieprijs (2018) en de Literatuurprijs Zeist (2022). Ook is ze aangesloten bij de klimaatdichters. In 2023 verscheen haar vierde poëziebundel ‘Het oog dat vangt’. Voor meer informatie zie: www.saskiavanleendert.nl

Hans Rothuizen begon met sonnetten, de laatste jaren krijgen vrije verzen de overhand. In de bundels ‘Ongeprijsde uren’ en ‘Vanavond nasi’ lopen de thema’s uiteen ‘van God tot voetbal’.
Hans Rothuizen begon zijn dichtersloopbaan met het schrijven van sonnetten. De laatste jaren kregen vrije verzen de overhand. In 2013 verscheen zijn bundel Ongeprijsde uren, in 2017 gevolgd door Vanavond nasi. Ook worden zijn gedichten gepubliceerd in verschillende literaire tijdschriften. Klank en ritme zijn essentiële elementen in zijn poëzie. 

August Tholen is van huis uit beeldend kunstenaar en onderzoekt vele vormen.  Naast gedichten schrijft hij blogs, romans en kinderboeken. Hij won o.a. de Brabantse Literatuurprijs. August Tholen debuteerde met poëzie in Maatstaf. Hij publiceert gedichten in diverse literaire tijdschriften, schrijft daarnaast blogs, romans, kinderboeken en werk voor young adults. Hij won de Brabantse Literatuurprijs en in 2022 de derde prijs van de Gedichtenwedstrijd (voorheen Turingprijs) met het gedicht ‘De dag dat er niets gebeurde’.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 15,00 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 oktober via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Het adres van Wereldtuin Verdeliet is de Toermalijnlaan 40 in Cuijk.