-activiteiten- 2016.jpg

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijtje. Dat is het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondag 6 oktober a.s. dragen in de kas drie dichters voor: Mieke van Baal, Mariola Dirkzwager en Monica Boschman. De live muziek wordt deze ochtend verzorgd door violist Philip Schuddeboom en accordeonist Margreet Hunik. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Stilte in het oog van de orkaan

Mieke van Baal uit Boxmeer debuteerde in 1996 met 22 gedichten in de verzamelbundel ‘Tussen mijn oogharen door’. In 1999 kwam de bundel ‘Rond als de Aarde’ uit en in 2004 ‘Ik heb de muren van ons huis geverfd’. In de tuin draagt Mieke voor uit haar bundels en laat ze ook nieuw werk horen.

Mariola Dirkzwager uit IJsselstein werkt aan haar debuutbundel. Over haar poëzie zegt ze: “Ik heb geen grote woorden. Alleen maar kleine. Woorden die je raken zonder dat je de beweging voelt. Die zorgen dat je koers wijzigt zonder van richting te veranderen. Woorden die me passen als een tweede huid. Niet groter dan ik zelf zou willen zijn. Een fluistering. Als de oorverdovende stilte in het oog van de orkaan.”

Monica Boschman presenteert de ochtend en draagt deze keer ook zelf voor. Monica droeg voor op tal van podia, waaronder Dichters in de Prinsentuin. In de kas van Verdeliet leest ze gedichten uit haar bundel Zeerslag (2018) en zal ze ook recent werk voordragen. Monica was van 2012 tot 2014 regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Tussen de optredens is er muziek, lucht en ruimte om lekker te ontbijten en rond te kijken in de tuin.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 12,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot en met woensdag 2 oktober a.s. via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk.