Poetisch Ontbijt Verdeliet

Gedichten, muziek en een eerlijk ontbijt. Het recept van het poëtisch ontbijt van Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Op zondagochtend 14 april treden drie dichters op in de kas van de tuin. Drie verschillen stemmen en stijlen, afgewisseld met live muziek. Het programma duurt van 9.30 tot 11.30 uur. 

De kracht van woorden

De dichters die optreden zijn Britt van Baaren, Saskia van Leendert en Alexis de Roode. Tussen de optredens van de dichters verzorgt gastgitarist Mark Schilders de muziek. De presentatie is in handen van Monica Boschman. In de pauze en na afloop is het mogelijk de tuin te bekijken. Kortom, een ochtend vol verbeelding en verwondering. 

Drie dichters, drie stemmen

Britt van Baaren is een jonge dichter en Spoken Word artiest. Ze zoekt naar nieuwe mogelijkheden binnen de poëzie door haar teksten te combineren met beeldende kunst en theater. Britt is kwarTAALdichter van het Land van Cuijk en heeft op meerdere podia furore gemaakt met haar verfrissende stijl. Verder is ze bezig met het opzetten van een poëzieclub voor jongeren in deze regio.

Saskia van Leendert (www.saskiavanleendert.nl) onderzoekt middels de poëzie haar plek in de wereld, stelt zichzelf de vraag wat ons mensen maakt tot wie we zijn. Ze is aangesloten bij de klimaatdichters en publiceerde vorig jaar haar vierde poëziebundel: ‘Het oog dat vangt’, een bijzondere samenwerking met kunstfotograaf Ineke van Middelkoop. Saskia las haar gedichten voor op vele festivals en stond in 2010 in de finale van de NK Poetry slam. 

Alexis de Roode (www.alexisderoode.nl) studeerde geologie en debuteerde in 2005 met de bundel ‘Geef mij een wonder’. Inmiddels verschenen er van zijn hand vier dichtbundels, elk met een ander thema. Zijn laatste bundel ‘Een steen openvouwen’ werd door recensent Piet Gerbrandy ‘een wonder van trefzekerheid’ genoemd. Alexis de Roode schreef naast poëzie ook artikelen en korte verhalen. Sinds kort werkt hij als vertaler in Brussel.

Aanmelden

Het poëtisch ontbijt kost € 15,00 euro per persoon, inclusief eten en drinken. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 10 april via e-mail: info@verdeliet.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en het aantal personen. Wereldtuin Verdeliet is aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk.