Open Dag Verdeliet moestuin land van cuijk
De vrijwillige medewerkers van Verdeliet willen graag hun Verdeliet met jou delen. Dé groene plek in de Cuijkse wijk De Valuwe, waar de verbinding tussen mensen onderling en tussen mens en natuur plaatsvindt. Op zondag 15 mei van 10.00 - 17.00 uur zet Verdeliet haar ‘groene’ deuren wijd open om belangstellenden meer dan welkom te heten op onze Open Dag. Op deze dag kunnen bezoekers een indruk krijgen van de tuin en de fijne sfeer van Verdeliet proeven.

Neem, behalve in de tuin te lopen, ook een kijkje in de keuken, het atelier en de ontmoetingsruimte. Het is zeker de moeite waard om in de ontmoetingsruimte even te gaan snuffelen bij “Ieder z’n vak” waar mensen hun zelfgemaakte cadeauartikelen verkopen.

Doe mee aan een rondleiding of de speurtocht. Gluur in een nestkast of bijenhotel. De imkers van Verdeliet vertellen je graag over onze bijenkasten en de wonderlijke wereld van de bijen.

Ontdek onze ecologische moes- en belevingstuin. Er wordt nu volop gezaaid, verspeend, geplant en gewied en bij onze tuinmensen kun je met vragen terecht. Maar heb je een heerlijke plek gevonden bij onze vijver in de (hopelijke) zon, mijmeren mag bij Verdeliet ook. 

Laat je verwonderen in de kas, een bijzondere plek in een groene omgeving. Welke een ideale plek is om te huren voor overleg, kleine bijeenkomsten, workshops en cursussen. 

Fiets je deze dag de Beerse Maas Route van het Plattelands Rondje Land van Cuijk? Het is zeker de moeite waard om even van de route af te wijken en een bezoek aan Verdeliet te brengen. Op de routekaart van Verrassend Platteland van Cuijk wordt de pleisterplaats Verdeliet met een 2 aangegeven.

Ben je met het hele gezin op pad? Dan is er voor de kinderen genoeg te beleven bij Verdeliet. Zij kunnen er spelen in de natuurspeeltuin, mee doen aan de (kinder)speurtocht en tijdens de open dag zelf zaadbommetjes maken en deze mee naar huis nemen. Er is genoeg te ontdekken bij Verdeliet, voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom.