Wereldtuin Verdeliet Open Dag Ons Plattelandsrondje

Wereldtuin Verdeliet doet elk jaar, met de Open Dag, vol enthousiasme mee aan het Plattelandsrondje van Cuijk. Het complex ligt aan het snelfietspad waardoor het tijdens het rondje een mooie plek is om even tot rust te komen en iets te drinken. Zo ook dit jaar op 21 mei. 

Graag laten we zoveel mogelijk grote en kleine mensen mee genieten van de goede sfeer die op deze plek hangt. De vrijwillige medewerkers die hier, ieder op de eigen manier, het hele jaar van genieten, heten altijd iedereen van harte welkom. 

Tijdens de Open Dag zijn we open van 11.00 tot 17.00 uur. Een mooie gelegenheid voor iedereen die wel eens lángs Verdeliet gekomen is, om nu ook eens dóór de poort letterlijk naar binnen te stappen. Laat u wel of niet bij een rondleiding alles over de tuin vertellen.

U zult de vele onderdelen van de tuin ontdekken: de bedden waar de groente in de tuin geteeld wordt, de kas waar de piepjonge groenteplanten mogen beginnen en ook later de tomaten in de beschermende omgeving zullen rijpen. Laat u maar eens uitleggen waarom tomaten buiten en in de kas gekweekt kunnen worden. U zult ook genieten van de prachtige bloemen die rond de vijver staan in ons stuk ‘belevingstuin’. Onderweg daarheen was u vast langs de poëziewand gekomen waar u zich op uit mag leven en die onderdeel uitmaakt van ons poëziepad. Bezoek de kippen die elke dag weer heerlijke eieren leggen. En niet te vergeten onze eigen bijenvolken die zich vol liefde eindeloos tegoed doen aan alles wat  bloeit door de hele tuin. Als u toch in dat deel van de tuin bent, loop/bewonder dan ook ons eigen gecreëerde labyrint.

Voor of na uw kopje koffie, thee of fris kunt u ook nog even uw ogen uitkijken in het winkeltje waar naast de door ons geteelde etenswaren óók de handgemaakte kunstwerken uit ons atelier te koop zijn. Allemaal uniek, net als de cadeautjes/kunstwerken die in onze ‘ontmoetingsruimte’ uitgestald staan in ‘ieder zijn vak’.

Als u graag tijdens de Open Dag op deze mooie plek ook nog iets ‘doet’ kunt u meedoen aan diverse workshops. Daarbij moet u denken aan wilgentenen vlechten voor kinderen en volwassenen, bloemschikken en armbandjes maken. Ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan kunt u dit jaar ook genieten van een verhalen verteller en staat er een jamsessie op het programma. Wie zin heeft kan daaraan meedoen met het eigen instrument. 

We gaan er van uit dat u nu toch echt wel nieuwsgierig bent geworden naar Verdeliet. Als u deze Open Dag op 21 mei moet missen zou dat jammer zijn voor u.