Ontmoeten Henk Hijl 10 jaar verdeliet

Ont-moeten, de rubriek waar onze vrijwillige medewerkers graag meer vertellen over henzelf en Verdeliet. Deze keer Henk Hijl, al 10 jaar bij Verdeliet

Hier Henk.
Ik ben geboren en opgegroeid in Cuijk. Ik heb er op de lagere school gezeten en na de lagere school, op de lts in Boxmeer. Daar heb ik een technische opleiding gevolgd in diverse onderdelen. Deze opleidingen heb ik met goed gevolg afgerond. Daarna ben ik gaan werken. Toentertijd bij de PTT. Daar heb ik diverse bedrijfsopleidingen gedaan. Vervolgens ben ik de praktijk ingegaan. De eerste jaren ben ik met een ervaren monteur meegegaan. Later gingen we altijd met twee monteurs op pad. Na enkele jaren was ik zover dat ik alleen op karwei kon gaan. Later heeft er een naamsverandering plaats gevonden, van PTT naar KPN telecom. Ik heb daar 40 jaar gewerkt. Na die tijd kon ik van de vut gebruik maken (voor de jongeren: vervroegd uit treden – red.).

Toen ik thuis was heb ik het achterstallig onderhoud gedaan. Dat was de laatste jaren blijven liggen. Mijn hobby's waren op vakantie gaan met de camper en veel van die vrije tijd genieten. Later kreeg ik van Paulien te horen dat ze mensen vroegen om in de tuin te werken en tevens het onderhoud van het gereedschap te doen. Na een tijdje nagedacht te hebben, heb ik contact opgenomen met een paar dames die daar al bezig waren.

Dat was in 2012. Daar is het niet bij gebleven. Ik ben bij Verdeliet aan de slag gegaan en tien jaar later werk ik daar nog steeds met veel plezier. Alles bij elkaar is het een mooi project geworden. Aan het onderhoud van het tuingereedschap ben ik nooit toegekomen. Wel heb ik meegewerkt aan de tuin zelf. Afgelopen jaren zijn er een aantal uitbreidingen geweest waar ik ook intensief aan meegewerkt heb. Ik ben altijd al een praktisch iemand geweest die met zijn handen kon werken. Ik hoop dat ik nog lang deze werkzaamheden kan doen. Ik beleef aan de tuin ook heel veel plezier.

Dit was een korte beschrijving van mijn verhaal.
Henk Hijl.