niet roken rookvrije generatie Verdeliet

Vanuit de gemeente is er een verzoek gekomen om een rookvrije generatie te stimuleren. Zodoende heeft Verdeliet bij de gemeente stoeptegels besteld, om ook bij Verdeliet kenbaar te kunnen maken dat ook wij een voorstander zijn in het stimleren van een rookvrije generatie en we hieraan mee gaan doen. Met de stoeptegels willen we zichtbaar laten zien dat er binnen Verdeliet niet meer gerookt mag worden. De tegels zullen op enkele plaatsen op het terrein van Verdeliet worden gelegd. 

Voor de rokers zal er binnen Verdeliet maar één aangewezen plek zijn waar er gerookt mag worden. Deze plek is de fietsenstalling, op eigen terrein. Voor de roker is deze plek uitgekozen, zodat je toch droog staat en tegelijkertijd niet in de buurt van de poort bent. Wat inhoudt dat je vermoedelijk in het zicht van jonge kinderen staat en ze hiermee niet het voorbeeldgedrag kan laten zien, wat het doel is van deze campagne: ons meer en meer bewust maken in het stimuleren van een rookvrije generatie.

Ook voor gasten geldt het dat er binnen Verdeliet niet meer gerookt mag worden. Naast de vrijwillige medewerkers kunnen onze bezoekers alleen op de aangewezen plek op ons terrein nog roken. De rokers onder de vrijwillige medewerkers van Verdeliet zullen deze plek zelf moeten schoonhouden. Het verzoek aan onze bezoekers is dan ook om deze rookplek schoon achter te laten als de sigaret is opgeroken en de sigaretten niet achter te laten.

We willen alle vrijwillige medewerkers en bezoeker vragen om hieraan mee te werken, zodat Verdeliet een omgeving is waar we met elkaar zorgen voor een gezonde omgeving voor mens, dier en natuur.