't startblok leerlingen inzamelingsactie verdeliet

Op maandag 6 februari hadden wij bij Verdeliet de leerlingenraad, met een juf en een ouder uit de ouderraad, van basisschool 't Startblok op bezoek. En dit was niet zo maar een bezoek, nee de leerlingen van 't Startblok kwamen de cheque overhandigen van al het opgehaalde geld dat zij hebben ingezameld tijdens hun goede-doelen-actie in december. Waarbij alle kinderen van de basisschool mee hebben gedaan, door klusjes te doen. 

Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld de volgende klusjes gedaan: boodschappen gehaald, de tafel gedekt en deze vervolgens ook weer afgeruimd. Zijn er diverse vaatwassers uitgeruimd door de kinderen. En niet te vergeten zijn er veel vaders en moeders geholpen met kleine klusjes in en rondom het huis. Zo gaf een leerling aan dat zij de auto van haar moeder sneeuwvrij had gemaakt met een krabber. En hebben diverse leerlingen prachtige kerstkaarten gemaakt en deze verkocht. Wie weet stond zo'n mooie kaart wel bij jou in de huiskamer. 

Al deze klusjes, groot en klein, door de leerlingen hebben het mooie bedrag van €947,76 opgehaald. Wat waren wij onder de indruk hiervan bij Verdeliet! Wat een eer om het goede doel te mogen zijn van de inzamelingsactie van 't Startblok. 

De leerlingen van de leerlingenraad hadden een heel mooi stuk voorbereid en zij lazen dit gezamenlijk aan de vrijwillige medewerkers van Verdeliet voor. Waarbij zij ook vragen hadden voor de medewerkers. En uiteraard mocht dé vraag natuurlijk ook niet ontbreken: 'Wat gaat Verdeliet doen met het opgehaalde geld?'

Vrijwillige medewerker Margo Vijverberg geeft antwoord op deze vraag van de kinderen, dat er best veel ideeën waren. Maar er is een waterelement kapot gegaan en het opgehaalde geld willen we graag gaan gebruiken om een nieuw waterelement te kopen. Het bijzondere aan het waterelement is dat het wordt aangestuurd door solar. 

Liesette Buskens, coördinator bij Verdeliet, vult Margo aan dat Verdeliet regelmatig kinderen vanuit scholen op bezoek hebben die in de tuin komen kijken. Met een waterelement aangestuurd door solar kunnen we kinderen heel goed laten zien hoe zonne-energie werkt. 

Wij willen, vanuit Verdeliet, iedereen bedanken voor dit prachtige bedrag dat is opgehaald door de leerlingen van 't Startblok! Ieder bedrag was goed geweest. Veel of weinig, dat had ons bij Verdeliet niet uitgemaakt. We vinden het hartstikke fijn. Het belangrijkste wat wij bij Verdeliet ervan vinden is dat de leerlingen hopelijk veel plezier hebben gehad in het doen van de klusjes en tijdens de jaarlijkse kerstviering met elkaar. 

De leerlingenraad is uitgenodigd om nogmaals gezellig bij Verdeliet langs te komen, als het waterelement in de tuin staat, om te kijken hoe het is geworden. Uiteraard geldt dit voor alle kinderen van basisschool 't Startblok, maar ook voor alle andere kinderen uit de gemeente Land van Cuijk.