Feestweekend 10 jaar verdeliet en open dag

Het feestweekend '10 jaar Verdeliet' zit erop. We mogen als Verdelieters weer terugkijken op een geslaagd feestweekend in de sfeer van Verdeliet: warm, met elkaar verbonden, open en met veel belevenissen. 

We zijn gestart met de opbouw zaterdag. Daarna een mindfulness meditatie voor de liefshebbers in de kruidentuin, gevolgd door een geweldige, samen goed voorbereide brunch. Super georganiseerd! Tijdens deze brunch sloten de wethouder David Sölez en zijn vrouw gezellig aan. 

De brunch werd geopend door de coördinator van Verdeliet Liesette Buskens, waarbij zij de oprichters die het idee van Wereldtuin Verdeliet 10 jaar geleden gepoot hebben in de grond aan de Toermalijnlaan bedankten. Zij hebben ervoor gezorgd dat het idee van een sociale moestuin na 10 jaar zo ontzettend in bloei staat. 

Vervolgens nam Jac de Cock, enthousiast vrijwilliger van Verdeliet, het woord van Liesette over om zijn creativiteit met ons allen te delen met 2 met liefde gemaakte cadeau's: een dienblad en een gevlochten wilg. Als aandenken voor Verdeliet en waar Verdeliet voor staat. Dit samen met een prachtig gedicht, welke hij voorlas. 

Daarna de opening van het poëziepad en het labyrint, gevolgd in de actie stand met de verschillende workshops die werden gegeven in de middag.

En afsluitend een heerlijk feest waarin we warm onthaald werden. Waar het drankje ons een feestelijk gevoel gaf en de ijsjes voor de koelte zorgden. Tijdens de feest avond was er een spannende fotowedstrijd, na die spanning volgde de ontspanning doordat de beentjes van de vloer gingen. 

De zondag erna hebben wij bij Verdeliet een geweldige open dag gehad met 330 bezoekers. De bezoekers liepen de hele dag binnen en waren blij, enthousiast en verrukt over onze mooie plek en de goede sfeer bij Verdeliet. Op zondag konden de bezoekers ook de workshops volgen welke zaterdag voor de vrijwilligers werden gegeven. Hier is door de bezoekers goed gebruik van gemaakt, wat heel leuk was om te zien. Ook de verhalenverteller was een succes. Evenals de gipsy muziek in de tent. Wat was dat verrukkelijk. 

Dank allemaal, de bezoekers en de vrijwilligers van Verdeliet, dat wij dit samen weer hebben gedaan! Het was een mooie manier om ons jubileum te mogen vieren. Geweldig hoe iedereen zich hiervoor op welke manier dan ook, heeft ingezet.