Ecotap - elektrische laadpaal Verdeliet

Verdeliet is niet alleen een sociale onderneming in het groen. Een ontmoetingsplek waar vrijwillige medewerkers uit de wijk De Valuwe en de regio Land van Cuijk zich samen inzetten. Verdeliet is voor iedereen die iets wil betekenen voor mens en natuur. Vandaag het is Wereld Fietsdag en ondanks dat de fietsbrug Cuijk - Mook (als alles volgens planning verloopt) medio september klaar zal zijn, willen wij hier toch al bij stilstaan.

Op 16 mei werd de hoofdoverspanning van de fietsbrug Cuijk - Mook op haar plaats gehesen. De fietsbrug vormt een belangrijk onderdeel van het MaasWaalpad. Het MaasWaalpad is een snelle fietsroute van Cuijk naar Nijmegen. Met het plaatsen van de hoofdoverspanning is de brug in ruwbouw feitelijk compleet.

Het MaasWaalpad bestaat niet alleen uit de brug met de naam De Maasover, maar ook een fietspad waarvan de werkzaamheden aan verschillende wegen in het centrum van Cuijk en in de Valuwe al enkele weken vol aan de gang zijn. Ook het fietspad dat naast Verdeliet ligt is onderdeel van het MaasWaalpad.

Bij Verdeliet vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor ieders welzijn, stimuleren wij tot het bedenken van creatieve en duurzame oplossingen en zijn we samen bezig in het groen omdat het mensen verbindt. Ons motto is dan ook doen, delen & beleven!
Dit gaat verder voor en bij ons dan alleen de ecologische moestuin, de kruiden- & belevingstuin, de winkel of de activiteiten die wij organiseren, maar ook in de mogelijkheden die wij weer terug bieden aan de wijk en de regio Land van Cuijk. Zo staat er een laadpaal van Ecotap voor de hekken van Verdeliet. Ideaal naast het MaasWaalpad.

De groene paal van Ecotap is een laadpaal waarbij de elektriciteit wordt opgewekt door een zonnepaneel, welke vervolgens opgeslagen wordt in de batterij van het apparaat. Zodat het klaar is om jouw fiets, scooter, scootmobiel (of andere apparaten) op te laden.

De laadpaal is voor iedereen toegankelijk. Mocht je straks de fiets pakken voor woon-werk verkeer of voor plezier en jouw batterij van de elektrische fiets, scooter of scootmobiel kan wel wat extra power gebruiken? Je bent meer dan welkom om gebruik te maken van de laadpaal en bij Verdeliet.