In de ecologische voedseltuin worden groenten en fruit verbouwd. Er is een ontmoetingstuin met een vijver, een poëziewand, een kruidentuin, een terras met pluktuin, een natuurspeelplek en een bijenstal. Tijdens de openstelling is iedereen welkom. Het terrein bestaat uit 2960 m2 waarvan ca. 2/3 deel tuin en 1/3 gebouwen. Er is een ruime kas van ca. 150 m2 die gebruik wordt voor de teelt. Er is ook een zithoek een werkplaats en er is een loods voor opslag van materialen.

In het stenen gebouw van 100m2 is een leefkeuken, “de Kookpit”. Er is een ontmoetingsruimte, een atelier en een aangepast toilet. De helemaal opnieuw aangelegde vijver ziet er prachtig uit. Vissen, salamanders en kikkers voelen zich er thuis. De borders met bloemen, struiken en bomen maken ook dat deel van de tuin tot een heerlijke plek. Met hulp van een donatie is door kunstenaar, Juul Baltussen, een bankje van ijzer gemaakt voor aan de vijver: het bespiegelbankje. Het stenen beeld van de Cuijkse beeldend kunstenaar Paul de Swaaf (1934 – 2008) heeft een nieuwe plek gevonden in de tuin. Ook de aanplant in de bijenweide is een lust voor het oog. Bij de bijenstal achter de kas is met wandpanelen een infohoek over de bijen ingericht.

Openstelling

Tijdens de openingstijden kun je de tuin bezoeken, in de winkel groenten, zaden, tuinplantjes, kruiden, honing of huisgemaakte spullen kopen. Ook een kopje koffie en thee drinken binnen of op verschillende plekken in de tuin is zeker de moeite waard. Zin om even mee te wieden of een handje te helpen? Voel je vrij, stem het even af en doe mee. Aan bezoekers en groepen worden rondleidingen gegeven.

Afnemers tuinproducten

De Schouwburg in Cuijk neemt honing af van Verdeliet. Voor een aantal restaurants in Cuijk leveren we wekelijks verse groenten, kruiden en eetbare bloemen.