Midden in een woonwijk een bijenstal? Ja, dat kan!

De imkers van de bijenwerkgroep zorgen voor de bijen bij Verdeliet.

Met wat extra maatregelen en een uitgekiende vliegroute is er geen overlast voor de omgeving. De bijenstal biedt onderdak aan een aantal bijenvolken. Een bijenvolk kan in de zomer wel uit 40.000 bijen bestaan. Kom eens een kijkje nemen bij onze bijenstal. 

Kijk ook eens in onze educatiehoek over bijen en hommels achter de bijenstal en laat je verwonderen. Bijen zorgen voor de bestuiving van de voedselgewassen op aarde. De bijenstal met sedumdak en daglichtkoepeltje, de aanplant en educatiehoek zijn gemaakt met subsidie van de Provincie Noord-Brabant.

Als het kan slingeren we bij Verdeliet ook onze eigen heerlijke honing die we verkopen in de winkel.

In de aangrenzende bijenweide en ook in de rest van de tuin zijn drachtplanten gezaaid, geplant en gepoot. Veel bloemen, struiken, bomen, bloembollen zijn leveranciers voor stuifmeel en nectar.

Verdeliet is lid van de Nederlandse Bijenhouders vereniging

Lijkt het je wat om  een opleiding tot imker te volgen en mee te gaan doen bij Verdeliet? Laat het ons weten, wij bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

Heb je ook interesse om als bedrijf of persoon een bijenvolk te sponsoren?

Voor 200 euro per jaar:

  • Draag je bij aan een natuurlijke leefomgeving voor de bijen.
  • Maak je de opleiding van nieuwe imkers mede mogelijk.
  • Steun je de bijenwerkgroep van Verdeliet bij de zorg voor de bijenvolken in de tuin.

Als tegenprestatie zetten wij een jaar lang je (bedrijfs)naam op een bijenkast en ontvang je 4 potjes honing. Op afspraak kun je een keer meekijken als de imkers aan het werk zijn. Voor beschermende kleding wordt gezorgd.