Over de tuin

In de ontmoetingstuin wordt voedsel geteeld, er is een belevingstuin met een vijver, een poëziewand, een kruidentuin, een terras met pluktuin, een natuurspeelplek en een bijenstal. Tijdens de openstelling is iedereen welkom voor een bezoek en/of meedoen. Het terrein bestaat uit 2960 m2 waarvan ca. 2/3 deel tuin en 1/3 opstallen. Er is een ruime tuinbouwkas van ca. 150 m2 voor de teelt, een zithoek en werkplaats. Aan de kas zit een ruime loods voor opslag.

In het stenen gebouw van 100m2 is een leef keuken, “de Kookpit”, een ontmoetingsruimte en een atelier met aangepaste toilet. De vijver, die vernieuwd is, met de borders er omheen ziet er nu prachtig uit en vissen, salamanders en kikkers voelen zich er thuis. Ook de aanplant in de bijenweide is een lust voor het oog. Met hulp van een donatie is door kunstenaar, Juul Baltussen, een bankje van ijzer bij de vijver geplaatst; het bespiegelbankje. Ook heeft het stenen beeld van de Cuijkse beeldend kunstenaar Paul de Swaaf (1934 – 2008) een plek gevonden in de tuin.

Bij de bijenstal achter de kas is buiten een info hoek over de bijen ingericht met wandpanelen.

Openstelling

Tijdens de openingstijden kun je de tuin bezoeken, in de winkel groenten, zaden, tuinplantjes, kruiden, honing of huisgemaakte spullen kopen. Ook een kopje koffie en thee drinken binnen of op verschillende plekken in de tuin is zeker de moeite waard. Zin om even mee te wieden of een handje te helpen? Voel je vrij, stem het even af en doe mee. Aan bezoekers en groepen worden rondleidingen gegeven.

Afnemers tuinproducten

De Schouwburg in Cuijk neemt kleine potjes honing (“Likkepotjes”) af voor alle kinderen die een kindervoorstelling bezoeken. Kinderen “van Verdeliet” in imker pak delen dit uit aan de kinderen. Voor een aantal restaurants in Cuijk leveren we wekelijks verse groenten en kruiden.

Image Map