Onder het thema "Cultuur aan de Maas 2023,” zal deze Culturele Dag vol goede moed weer georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk, het Centrum Management Cuijk en een aantal betrokken sponsoren. Het festival "Cultuur aan de Maas 2023," wordt zoals voorheen gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt van de Protestantse Kerk tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.  

Tijdens deze achttiende editie van "Cultuur aan de Maas," komen er in de straten van het gehele festival terrein binnen het centrum van Cuijk vanaf 13.00 tot 17.00 uur, optredens van muziekgezelschappen,  koren, en zijn er verder optredens van theater gezelschappen, de gilden van de voormalige gemeente Cuijk, zij verzorgen bv. het vendelzwaaien en het kruisboog schieten. Er wordt momenteel onderhandeld om enkele van de waardevolle archeologische vondsten uit de Grotestraat te laten zien en erbij te vertellen over het vroegere rijke Romeinse Leven in de omgeving van Cuijk.

De diverse culturele instellingen veelal gesitueerd in de Cultuurstraat zullen zich deze weer presenteren . Dit alles gelardeerd met optredens van toneelgezelschappen, dansgroepen, koren en orkesten uit de nu grote gemeente Land van Cuijk.

Concerten, straattheater en liveoptredens van jong talent zullen van dit festival weer een complete Uitmarkt gaan maken. Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. 

datum

zondag, september 3, 2023 - 13:00 tot 17:00