NLdoet bij Verdeliet zaterdag 29 mei vrijwilligersactie
Het Oranje Fonds organiseert dit jaar weer NLdoet. Ook Wereldtuin Verdeliet opent haar tuin op zaterdag 29 mei

voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland en is op zoek naar enthousiaste klussers en mensen met groene vingers. 

Handen uit de mouwen voor het tuinplan van Verdeliet

De tuin van Verdeliet is uitgebreid met 3000m2 waarvoor een gloednieuw tuinplan klaar ligt. De vrijwillige medewerkers hebben er weer zin in om dit gedeelte van de tuin verder te gaan inrichten in het voorjaar. Zodat nog meer mensen gaan genieten van de tuin, elkaar en gezond voedsel. En hier kunnen hierbij kunnen wij jou hulp wel gebruiken! Op zaterdag 29 mei kunt u meehelpen om paden aan te leggen, het kippenhok uit te breiden of te helpen met de verdere inrichting van de natuurspeelplaats voor kinderen. Mensen met (of zonder) groene vingers zijn van harte welkom om te helpen met allerlei voorkomende tuinklussen, als wieden en planten, in de moestuin. 

Prachtige momenten zijn het: NLdoet in het voorjaar en Burendag in het najaar. Beiden zijn projecten van het Oranje Fonds en ze dragen bij aan meer verbondenheid. Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Het motto van Verdeliet: Doen, Delen en Beleven, kan niet passender zijn! 
Wereldtuin Verdeliet is een ecologische voedsel- en ontmoetingstuin in de kleurrijke Cuijkse wijk De Valuwe. We zijn in 2013 gestart, als burgerinitiatief en uitgegroeid tot een bloeiende onderneming in het groen. Vrijwillige medewerkers van allerlei leeftijden en achtergrond (uit de hele regio Land van Cuijk) ontmoeten er elkaar. Samen tuinieren in de moestuin of bloementuin, klussen klaren en in de pauze een kop koffie of thee drinken met aandacht voor elkaar, kan zoveel betekenen. Het zijn vaak de kleine dingen die zo veel verschil maken op een dag. Het zorgt voor een gevoel van verbinding.

Belangeloos 

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwiligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land. 

Aanmelden

Verdeliet doet op zaterdag 29 mei mee met NLdoet en stelt haar tuin aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk open vanaf 09.30 uur. De meeste werkzaamheden zullen buiten plaatsvinden. Als jij zorgt voor jouw eigen lunch, zorgt Verdeliet voor koffie, thee en vers gebak. Je krijgt tussen de middag ook een heerlijke kom soep. We gaan die dag aan het werk tot uiterlijk 16.00 uur. Met voldoende tijd voor korte pauzes, een gezamenlijke afsluiting (tot 16.30 uur) en natuurlijk genieten van onze mooi plek in de Cuijkse wijk de Valuwe. Hopelijk wordt het een stralende dag!

Ben je geinteresseerd en wil jij je op zaterdag 29 mei inzetten voor het tuinplan van Verdeliet? Dan kan jij je aanmelden door op de volgende link te klikken: NLdoet bij Verdeliet
Ben je wel enthousiast, maar heb je nog wat vragen? Deze kun je natuurlijk altijd stellen aan ons. Stuur een mail met jouw vragen naar info@verdeliet.nl en wij zullen zo spoedig mogelijk jouw vragen beantwoorden. 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Veilig meedoen aan NLdoet

Voor het Oranje Fonds en Verdeliet gaan gezondheid en veiligheid boven alles. Daarom heeft het Oranje Fonds NLdoet in januari uitgesteld van maart naar de maand mei. Ook nu houdt het Oranje Fonds de situatie nauwlettend in de gaten en wegen zij de diverse belangen tegen elkaar af. Veel maatschappelijke organisaties en kwetsbare mensen hebben juist in deze tijd extra ondersteuning nodig van vrijwilligers. Het is nog belangrijker dan voorheen dat mensen naar elkaar omkijken en met NLdoet kunnen vrijwilligers iets betekenen voor een ander. 

Uiteraard moet dit binnen de geldende richtlijnen en op een veilige manier plaatsvinden. Daarom drukt het Oranje Fonds zowel maatschappelijke organisaties als vrijwilligers op het hart om zich aan de regels te houden. We zien dat organisaties hier op een verstandige manier mee omgaan; er zijn bijvoorbeeld veel kleinschalige klussen in de buitenlucht. Daarnaast hebben wij als Oranje Fonds extra maatregelen genomen om veilig NLdoet te organiseren. Zo hebben we geld beschikbaar gesteld voor beschermende middelen en geven we deelnemende organisaties de mogelijkheid om klussen uit te spreiden over meerdere momenten.

Mocht een klus toch niet op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd kunnen worden, dan hebben wij organisaties gevraagd de klus te annuleren of te verplaatsen naar een later moment. Ditzelfde geldt voor vrijwilligers; zij kunnen alleen mee doen als het veilig en verantwoord kan.